MUNKAHELYI
ELSŐSEGÉLY
OKTATÁS

A Munkavédelmi törvény 46. §-a alapján: „A munkahelyen – jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően – biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.”

3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről
20. § (1) Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani. Egy vagy több elsősegélynyújtásra szolgáló – hordággyal is könnyen megközelíthető – helyiséget kell biztosítani ott, ahol a helyiségek mérete, a végzett tevékenység jellege és a balesetek gyakorisága ezt indokolja.

Nemcsak a törvényi megfelelésről van szó azonban. Az elsősegélynyújtó ismeretek életet menthetnek, ezért érdemes minél több Munkavállaló számára biztosítani a részvételt a képzésen, hogy minél nagyobb százalékuk megszerezze ezt az értékes tudást. A szükséges ismeretek birtokában képesek lesznek életet menteni, segítséget tudnak nyújtani sérülés vagy rosszullét esetén.

Biztosítjuk a képzéshez szükséges tananyagokat, továbbá a Résztvevők a képzés ideje alatt elsajátíthatják a gyakorlati ismereteket is. A képzést sikeresen teljesítők megkapják a munkahelyi elsősegélynyújtó igazolást.

Fontos elmondani, hogy a Munkahelyi Elsősegélynyújtó Képzés nem ugyanaz, mint a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elsősegélynyújtó tanfolyam, hiszen ott a vizsga témája csak a közúti elsősegélynyújtás leszűkített területe

Amit a képzésről tudni kell:

 • Jogszabálynak megfelelő
 • Gyakorlatorientált
 • Tényleges tudást adó
 • Tapasztalt oktató
Tematika:

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam, 8 óra elméleti és gyakorlati oktatással.

 1. Elsősegélynyújtással kapcsolatos általános ismeretek
 2. Sebek, vérzések, sebellátás
 3. Törések és ficamok
 4. Beszorulásos sérülések
 5. Tömeges sérülések, katasztrófa helyzet
 6. Rosszullétek
 7. Gyakorlati szemléltetés
 8. Felmerülő kérdések, válaszadás
 9. A tanfolyam zárásaként feladatlap és teszt kitöltése a megszerzett elsősegélynyújtó ismeretekről.
KÉPZÉSI részletei

Létszám: csoportos oktatás
(minimum 4 fő – maximum 12-15 fő)

Képzés díja

Kihelyezett oktatásokat tartunk, kérjen Ajánlatot!

(akár már 5.000 Ft / főtől vállalunk oktatást, ez függ a létszámtól)


A képzési díj magában foglal egy igazolást a részvételről, az oktató díjazását, az eszközök használatát és felnőttképzési rendszerbe történő bejelentést.

Képzés ideje: 6 óra
(van lehetőség ismétlő oktatásra)

Helyszín: a megbízó cég által biztosított telephelyen

Kihelyezett oktatásra is van lehetőség, egyedi ajánlatért keressen bennünket elérhetőségeinken!

Jelentkezés

A kitöltött Jelentkezési lapot aláírva emailben kell eljuttatni hozzánk. Ezt követően feldolgozzuk a beékezett jelentkezést és felvesszük a kapcsolatot a jelentkezővel.

Köszönjük kollégájának a nagyszerű és élvezetes oktatást. Mindenki számára élvezetes és érthető volt.

F.Zoltán